Recovery of an historical park in Santa Maria Maggiore

Recovery of an historical park in Santa Maria Maggiore

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

In the centre of the village appreciated by the painters of Val Vigezzo, a 19th century park must return to its ancient splendour.

Inside it we have found some splendid centenarian examples of cedars and beeches, to which we have added some examples of polymorphous maples.

With local stones of various sizes we have reconstructed the entrances, the pedestrian and other paths, regenerated the meadows, paying particular attention to the enhancement of the views of the spectacular surrounding mountains.

Project 

Restoration of an historical park at high altitude

Landscape designer

Patrizia Pozzi

Location 

Santa Maria Maggiore

Year 

1998

Client 

Private

Area

3000 mq

This site is registered on wpml.org as a development site.