Villa Quarzana, Pognana Lario

Villa Quarzana, Pognana Lario

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

The position and the microclimate were unique, because the property is looking directly on both the branches of the lake of Como.

 

The light is an important feature, because it changes continuously along the day and year, thus offering a magic atmosphere.

 

We have acted by fully maintaining the existing landscape, following the ground and putting it in connection with the house.

 

In this way we have been able to create priority viewpoints through the insertion of new trees.

Project

Complete Landscape Project of the historic nineteenth-century Villa “Quarzana”, with dock, rooms for weaving wire cloth and tavern

Landscape designer

Patrizia Pozzi

with Caterina Garampazzi and Valentina Cardani

Location

Pognana Lario, Como

Year 

2017

Client 

Private

Area 

9.000 mq

Consultans

Dott.re Ernesto Mistrangelo: agronomist

Collaboration 

HWStyle: works in Green

This site is registered on wpml.org as a development site.