A botanical greenhouse in the historic park, Macherio

A botanical greenhouse in the historic park, Macherio

In the agricultural area of the historic property of Villa Belvedere, a greenhouse for the cultivation returns to shine.

The renovation has provided for the maintenance of the function of shelter of the plants during the winter, but also used as a winter garden and therefore as a place to accommodate the activities of young children, returning to live throughout the year.

Project 

Landscape restoration of an historical park

Landscape and architectural designer

Patrizia Pozzi

Sculptor 

Simon Benetton

Scenographer

Mario Garbuglia

Location 

Macherio

Year 2000

Client Private

Area 250.000 mq

Collaborations 

Blackout: light design

Fantini Mosaici: mosaics and cobblestones

Giacomo Tiraboschi: agronomist

Officina dei giardini: winter gardens

Photography

Francesca De Col Tana