Landscape for the IKEA centre in Perugia

Landscape for the IKEA centre in Perugia

IKEA, after having commissioned us the international guidelines for outdoor spaces, asked us to design the Landscape for the IKEA centre in Perugia. The surrounding countryside and its cultivated fields have continuously inspired the design of the outdoor spaces and the new center. The landscape project is proposed as a landmark to give identity to the outdoor spaces. New maritime pines and olive groves identify the driveway entrances from the provincial road, extensive graminaceous patches lead the visitor towards the pavilion entrances, the colours of the fields identify the various functional surfaces.

Project 

Masterplan for the new IKEA complex

Landscape  designer

Patrizia Pozzi

Location 

Perugia

Year 

2010

Client 

IKEA Italia

Area 

270.000 mq